Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Saffransrisotto med smörstekta kammusslor Risotto är en riktigt god hösträtt och vad passar bättre nu när julen börjar närma sig än att krydda med saffran? Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portioner12 Pandalus kammusslor2 bananschalottenlökar2 vitlöksklyftor2 kvisttomater4 dl arborioris 2 dl vitt vin1,5 liter grönsaksbuljong2 dl riven parmesan, plus extra på toppen1 paket saffranSalt och pepparPersilja Gör så här Tina kammusslornaFinhacka bananschalottenlök och vitlök, hacka tomaternaHetta upp en kastrull med olivolja och lägg ner en lök och vitlöken (den ska inte ta färg)Tillsätt tomatpuré och fräs en liten stund, lägg sedan i tomaterHäll i 1,5 liter grönsaksbuljong, låt puttraLägg i resten av bananschalottenlökarna i en stekpanna, utan att den tar färgDärefter ska riset blandas ihop med löken, häll på vinetHäll i knappt en tredjedel av tomatbuljongen med risetFortsätt att tillsätta av buljongen lite hela tiden under omrörning så att risotton inte blir torrStrö i saffran när konsistensen börjar kännas braTillsätt parmesanosten så att risotton blir krämigStek kammusslorna i rikligt med smör, bara någon minut per sida så att de blir gyllenbruna på ytan, salta och peppraServera allting tillsammans och toppa med extra parmesan och persilja