Sallad med grillade kammusslor

Sallad med grillade kammusslor

En fantastiskt god och somrig sallad med grillade kammusslor, parmesan och rostade mandlar som passar perfekt till sommarens alla picknickar!

Du behöver

Antal portioner

  • 1 förpackning Pandalus kammusslor
  • Citronolja
  • 1 citron
  • 1 dl olivolja + lite extra att pensla kammusslorna med
  • Salt och nymald svartpeppar
  • 100 g ruccola
  • 100 g mini plommontomater
  • 1/2 rödlök
  • 50 g rostade mandlar 
  • En bit parmesan att hyvla över salladen

Gör så här

  1. Riv citronzest, dela citronen och pressa saften ur en halv citron.
  2. Blanda citronzest med saft och olivolja, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Grovhacka mandlarna.
  4. Förbered salladen, lägg upp ruccola på ett fat, skiva små plommontomater, dra rödlöken på en mandolin och låt stå.
  5. Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.

  6. Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att torka samt torka av ytan med hushållspapper.
  7. Pensla musslorna med olja och krydda med salt och nymald svartpeppar.

  8. Grilla dem på mycket hett grillgaller i ca 1 min på varje sida.
  9. Lägg på musslorna på salladen, ringla över rikligt med citronolja, lägg på de hackade mandlarna och avsluta med hyvlad parmesan.