
Sallad med grillade kammusslor
En fantastiskt god och somrig sallad med grillade kammusslor, parmesan och rostade mandlar som passar perfekt till sommarens alla picknickar!
Du behöver
Antal portioner
- 1 förpackning Pandalus kammusslor
- Citronolja
- 1 citron
- 1 dl olivolja + lite extra att pensla kammusslorna med
- Salt och nymald svartpeppar
- 100 g ruccola
- 100 g mini plommontomater
- 1/2 rödlök
- 50 g rostade mandlar
- En bit parmesan att hyvla över salladen
Gör så här
- Riv citronzest, dela citronen och pressa saften ur en halv citron.
- Blanda citronzest med saft och olivolja, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka mandlarna.
- Förbered salladen, lägg upp ruccola på ett fat, skiva små plommontomater, dra rödlöken på en mandolin och låt stå.
- Tina musslorna enligt förpackningens anvisningar.
- Lägg dem på en tallrik med hushållspapper för att torka samt torka av ytan med hushållspapper.
- Pensla musslorna med olja och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Grilla dem på mycket hett grillgaller i ca 1 min på varje sida.
- Lägg på musslorna på salladen, ringla över rikligt med citronolja, lägg på de hackade mandlarna och avsluta med hyvlad parmesan.