Sandwichsnittar med ägg och räkor
Smörgåstårta i snittformat? Ja tack! Servera som tilltugg eller som en del av buffén och för en lite extra festlig känsla – trä några av räkorna på ett spett och sätt i snittarna.
Du behöver
Antal portioner: 8 snittar
- 500 g Pandalus räkor, tinade enligt anvisning på förpackning, skalade och hackade i små bitar
- 12 skivor stora skivor formfranska
- 3 hårdkokta ägg, finhackade
- 100 g färskost
- 1 dl majonnäs
- 20 g dill, finhackad
Gör så här
- Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig röra.
- Lägg bröden i fyra högar (tre i varje hög).
- Bred röra på brödskivorna och lägg ihop dem. Var noggrann med att breda ända ut i kanterna så att fyllningen fördelas jämt.
- Plasta och lägg i kyl, helst över natten så att fyllningen sätter sig ordentligt och gör bröden saftiga.
- När det är dags att servera, skär av ytterkanten på bröden och skär sedan varje brödenhet i fyra bitar (skär diagonalt).