Sandwichsnittar med ägg och räkor

Sandwichsnittar med ägg och räkor

Smörgåstårta i snittformat? Ja tack! Servera som tilltugg eller som en del av buffén och för en lite extra festlig känsla – trä några av räkorna på ett spett och sätt i snittarna.

 

 

Du behöver

Antal portioner: 8 snittar

  • 500 g Pandalus räkor, tinade enligt anvisning på förpackning, skalade och hackade i små bitar
  • 12 skivor stora skivor formfranska
  • 3 hårdkokta ägg, finhackade
  • 100 g färskost
  • 1 dl majonnäs
  • 20 g dill, finhackad

Gör så här

  1. Blanda ihop samtliga ingredienser till en smidig röra.

  2. Lägg bröden i fyra högar (tre i varje hög).

  3. Bred röra på brödskivorna och lägg ihop dem. Var noggrann med att breda ända ut i kanterna så att fyllningen fördelas jämt.

  4. Plasta och lägg i kyl, helst över natten så att fyllningen sätter sig ordentligt och gör bröden saftiga.

  5. När det är dags att servera, skär av ytterkanten på bröden och skär sedan varje brödenhet i fyra bitar (skär diagonalt).