Shrimp popcorn med thai basil-drinkar

Shrimp popcorn med thai basil-drinkar

Bjud på en riktig smakfest inspirerat av det ostasiatiska köket – panerade vannameiräkor med en ljuvlig gochujangmajonäs serverat tillsammans med den djupgrönt vackra drinken thai basil. Garanterad succé som snacks eller till fördrinken!

Du behöver

Antal portioner: 2–4

Shrimp popcorn

Sås

  • Majonnäs
  • Gochujangsås
  • Lönnsirap

Thai basil-drinkar (recept per person)

  • 5 cl gin (kan givetvis uteslutas för alkoholfritt alternativ)
  • 3 cl citronsaft, färskpressad
  • 2 cl sockerlag (1 dl socker, 1 dl kokande vatten)
  • 8 blad thaibasilika
  • 5 dl kokosmjölk
  • 100 g strösocker

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ingredienserna till dippsåsen i en skål. Ställ undan så länge.

  3. Doppa räkorna i potatismjöl, ägg och sist panko.

  4. Alternativ 1:
    Hetta upp olja i en frityrpanna till 150-180 grader. Fritera tills de får en fin ljusbrun färg (det går fort). Lägg räkorna på hushållspapper för att få bort överflödigt fett. 

    Alternativ 2:
    Spruta lite rapsolja på räkorna och kör i, airfryer i 2 minuter. Vänd på räkorna och kör två minuter till. Vänd försiktigt ner räkorna i såsen, alternativt servera såsen som dippsås bredvid.

  5. Servera direkt.

Thai basil-drinkar 

  1. Lös upp socker i kokande vatten till sockerlagen. Låt svalna.

  2. Mixa sockerlag med thaibasilika. Sila av.

  3. Koka upp kokosmjölk och socker på medelvärme. Låt svalna helt i kylskåp.

  4. Fyll en sifon med kokosmjölken.

  5. Skaka alla ingredienserna kalla.

  6. Sila upp över en stor isbit i ett lågt glas och toppa med kokosskum från sifonen.

  7. Garnera eventuellt med thaibasilika.