Shrimp popcorn
En roligare aptitretare att bjuda på innan middagen! Eller varför inte byta ut popcornen till filmkvällen?
Du behöver
- 500-600 g Pandalus räkor
- Ströbröd
- Rapsolja
- Vetemjöl
- Salt
- Peppar
- Chilipulver
- 4-5 ägg
- Sweet chilisås
- Citron
- Bladpersilja
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem
- Blanda ihop salt, peppar, chilipulver, mjöl och ägg i en skål
- Häll ut lagom mycket ströbröd på en tallrik
- Doppa räkorna först i smeten och sedan i ströbrödet, upprepa detta om räkorna inte täckts helt
- Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull, cirka 180 grader
- Fritera räkorna i omgångar och ta upp dem med hålslev när de fått en gyllenbrun färg
- Låt räkorna rinna av lite på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp
- Servera som försnacks med sweet chilisås och citron, toppa med lite blandpersilja