Shrimp popcorn

Shrimp popcorn

En roligare aptitretare att bjuda på innan middagen! Eller varför inte byta ut popcornen till filmkvällen?

Dela på facebook

Du behöver

  • 500-600 g Pandalus räkor
  • Ströbröd
  • Rapsolja
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipulver
  • 4-5 ägg
  • Sweet chilisås
  • Citron
  • Bladpersilja

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem

  2. Blanda ihop salt, peppar, chilipulver, mjöl och ägg i en skål

  3. Häll ut lagom mycket ströbröd på en tallrik

  4. Doppa räkorna först i smeten och sedan i ströbrödet, upprepa detta om räkorna inte täckts helt

  5. Hetta upp olja i en tjockbottnad kastrull, cirka 180 grader

  6. Fritera räkorna i omgångar och ta upp dem med hålslev när de fått en gyllenbrun färg

  7. Låt räkorna rinna av lite på hushållspapper så att överflödigt fett sugs upp

  8. Servera som försnacks med sweet chilisås och citron, toppa med lite blandpersilja