Sillkrans med löjrom

Sillkrans med löjrom

Imponera på dina gäster med denna ljuvligt vackra och goda sillkrans som innehåller det mesta du behöver för ett riktigt lyckat högtidsfirande!

Du behöver

Antal portioner: 4-6

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1,5 dl crème fraiche, vispad
  • 4 ägg
  • 3-4 skivor kavring + smör att steka smulorna i
  • 2 burkar inlagd sill à 250 g
  • Färskpotatis, c:a 12 st
  • Rädisor, tunt skivade
  • 1-2 rödlökar (gärna picklad eller bara tunt skivad)
  • Dill och gräslök

Gör så här

  1. Börja med att smula sönder kavringen, gärna i en matberedare eller mixer.

  2. Stek smulorna i rikligt med smör så att de blir knapriga, ställ åt sidan och låt svalna.

  3. Förbered de andra råvarorna –  koka ägg och potatis, skär rädisor och rödlök osv.

  4. Vispa crème fraichen (den blir först lös i konsistensen för att efter en stund tjockna och bli fluffig).

  5. När det är dags att lägga upp sillkransen behöver du ett rejält fat eller bricka.

  6. Börja med att klicka eller spritsa crème fraiche i en cirkel för att få allt att ligga på plats.

  7. Fortsätt med kavringssmul och varva sedan ingredienserna i omgångar  (använd crème fraichen som ett ”klister” för att få allt att ligga kvar på plats).

  8. Servera direkt.