
Skagenpizza
Somrigaste pizzan man kan äta? Denna skagenpizza är perfekt att servera en fin dag! Du kan även köpa färdiga pizzabottnar om du vill göra det enklare för dig.
Du behöver
Antal portioner: 2 pizzor
Skagenröra
- 500 g Pandalus räkor, tinade och skalade
- 3 msk majonnäs
- 2 msk creme fraiche (plus lite extra till att ha på pizzorna)
- 1 msk finhackad dill
- Svartpeppar och salt
- Några droppar citron
Pizzadeg
- 25 g jäst
- 2,5 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 2/3 tsk salt
- 7 dl vetemjöl, plus extra till att baka ut pizzan
Övrigt
- 4 dl finriven parmesanost
- 1 rödlök, hyvlad med mandolin
- Hackad gräslök
- 1 citron
- Dillkvistar
Gör så här
- Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ i kyl så att den blir fast
- Börja sedan med pizzadegen genom att värma vattnet till 37 grader
- Smula ner jästen i en bunke och häll över vattnet, salt samt olja och rör tills jästen är helt upplöst
- Tillsätt vetemjöl, lite i taget och vispa med elvisp eller i en köksmaskin (för hand går också men det tar längre tid)
- Vispa tills det blivit en smidig deg och låt jäsa cirka 1 timme under duk
- Dela upp degen i två lika stora bitar och kavla ut på ett mjölat bord till tunna pizzor
- Sätt ugnen på 250 grader
- Bre pizzorna med creme fraiche och strö över osten
- Grädda cirka 10 minuter tills de blivit gyllenbruna
- Klicka till sist på skagenröra, finhackad dill, rödlök, svartpeppar och citronskivor