Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Skaldjusgryta med smak av saffran Har ni kvar lite saffran och skaldjur från helgernas alla festligheter? Då rekommenderar vi starkt att ni lagar denna mustiga skaldjursgryta. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portioner2 st Pandalus humrar800g Pandalus frysta räkor6 dl hummerbuljong4 dl vispgrädde1 dl vitt vin1 fänkål1/2 purjolök2 st schalottenlökar8 st potatisar1 påse saffran à 0,5 g Salt & pepparPersiljaFärskt bröd Gör så här Tina skaldjuren i kylen över nattenSkala räkorna och ta ut köttet från humrarna. Skär hummerköttet i mindre delar och ställ undan skaldjuren så längeFinhacka grönsakerna, och tärna potatisarna i mellanstora bitarSmält smör och låt grönsakerna svettas i en kastrull/gryta på medelvärme under några minuterÖs ned vinet med grönsakerna och låt reducera – detta för att bli kvitt alkoholsmakenVänd ned buljong, grädde, potatis och saffran med övriga ingredienser. Låt puttra i cirka 15 min tills potatisen mjuknar och såsen tjocknar en aningTillsätt slutligen skaldjuren, och smaka upp grytan med salt och peppar. Servera gärna ihop med färskt bröd och persilja