Skärgårdstallrik
Denna krämiga räkröra med smak av kapris och citron passar perfekt till nykokt färskpotatis eller på en bit knäckebröd.
Du behöver
Antal portioner
- 500 g Pandalus räkor
- 1,5 dl gräddfil
- 2 msk kapris
- 2 msk hackad silverlök
- 1 ekologisk citron
- 2 kokta ägg (med krämig gula)
- 1 knippe rädisor
- 400 g färskpotatis
Gör så här
- Koka potatisen och äggen och låt svalna.
- Skala och hacka räkorna och blanda med gräddfil, kapris, silverlök, skalet av en halv citron.
- Skala äggen och dela på äggvitan och äggulan. Hacka äggvitan och blanda i räkröran.
- Skiva rädisor och potatis och placera ut på två tallrikar.
- Fördela räkröran ovanpå och toppa med de krämiga äggulorna och lite citronzest.
- Servera gärna med hårt bröd och en god stark ost.