Skärgårdstallrik

Skärgårdstallrik

Denna krämiga räkröra med smak av kapris och citron passar perfekt till nykokt färskpotatis eller på en bit knäckebröd.

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 500 g Pandalus räkor 
  • 1,5 dl gräddfil
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad silverlök
  • 1 ekologisk citron
  • 2 kokta ägg (med krämig gula)
  • 1 knippe rädisor
  • 400 g färskpotatis

Gör så här

  1. Koka potatisen och äggen och låt svalna.

  2. Skala och hacka räkorna och blanda med gräddfil, kapris, silverlök, skalet av en halv citron.

  3. Skala äggen och dela på äggvitan och äggulan. Hacka äggvitan och blanda i räkröran.

  4. Skiva rädisor och potatis och placera ut på två tallrikar.

  5. Fördela räkröran ovanpå och toppa med de krämiga äggulorna och lite citronzest.

  6. Servera gärna med hårt bröd och en god stark ost.