Små smördegssnittar med löjrom

Små smördegssnittar med löjrom

Det perfekta tillbehöret till en fördrink eller som plockrätt till en festlig buffé

Du behöver

Ca 25 snittar

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 färsk smördeg (finns i kyldisk i matbutik)
  • Creme fraiche
  • 75 g lagrad riven ost (te.x prästost)
  • 1/2 rödlök finhackad
  • Gräslök finhackad
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Tina löjrommen

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Skär smördegen i cirka 25 st små fyrkanter

  4. Finhacka rödlök och gräslök

  5. Förgrädda degen cirka 7-10 minuter

  6. Ta ut plåten och nagga degen så att den sjunker ihop

  7. Strö på osten och lägg tillbaka plåten cirka 5 minuter eller tills osten är smält

  8. Låt svalna lite och toppa sedan med löjrom, creme fraiche, rödlök, svartpeppar och gräslök