
Små smördegssnittar med löjrom
Det perfekta tillbehöret till en fördrink eller som plockrätt till en festlig buffé
Du behöver
Ca 25 snittar
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 färsk smördeg (finns i kyldisk i matbutik)
- Creme fraiche
- 75 g lagrad riven ost (te.x prästost)
- 1/2 rödlök finhackad
- Gräslök finhackad
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrommen
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär smördegen i cirka 25 st små fyrkanter
- Finhacka rödlök och gräslök
- Förgrädda degen cirka 7-10 minuter
- Ta ut plåten och nagga degen så att den sjunker ihop
- Strö på osten och lägg tillbaka plåten cirka 5 minuter eller tills osten är smält
- Låt svalna lite och toppa sedan med löjrom, creme fraiche, rödlök, svartpeppar och gräslök