Smördegsflarn med räkor och ost

Smördegsflarn med räkor och ost

Detta är en enkel och lyxig rätt som kommer gå hem i både slått och koja. Servera den som förrätt eller som en härlig side till en sallad. 

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 portioner 

  • 1/2 kg Pandalus räkor
  • 1 pkt smördeg
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl lagrad ost, riven
  • 1/2 rödlök
  • 4 rädisor
  • 8 sugarsnaps
  • 1 citron
  • en knippe dill

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna.

  2. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Skär ett snitt 1 cm in från smördegskanten, som en ram. Bre på crème fraiche och toppa med riven ost.

  3. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

  4. Toppa flarnet med hackad rödlök, skalade räkor, skivad rädisa, sugarsnaps och dill. Avsluta med rivet citronskal ovanpå. Servera även citronklyftor till!