Smördegsflarn med räkor och ost
Detta är en enkel och lyxig rätt som kommer gå hem i både slått och koja. Servera den som förrätt eller som en härlig side till en sallad.
Du behöver
Förrätt för 4 portioner
- 1/2 kg Pandalus räkor
- 1 pkt smördeg
- 1 dl creme fraiche
- 2 dl lagrad ost, riven
- 1/2 rödlök
- 4 rädisor
- 8 sugarsnaps
- 1 citron
- en knippe dill
Gör så här
- Tina och skala räkorna.
- Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Skär ett snitt 1 cm in från smördegskanten, som en ram. Bre på crème fraiche och toppa med riven ost.
- Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
- Toppa flarnet med hackad rödlök, skalade räkor, skivad rädisa, sugarsnaps och dill. Avsluta med rivet citronskal ovanpå. Servera även citronklyftor till!