Smördegspizza med löjrom och potatis
Kräftskiva till helgen? Denna pizza baserad på smördeg passar bra om man vill variera lite från den klassiska västerbottensostpajen.
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 80 g Pandalus Löjrom
- 1 smördeg
- 1/2 rödlök
- 7-8 medelstora potatisar, kokta
- Riven ost
- Salt och peppar
- Gräslök, finhackad
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 (eller vad instruktionen säger).
- Koka potatisen och låt den svalna.
- Rulla ut degen på en plåt.
- Bred över ett rikligt lager med creme fraiche.
- Skiva potatisen i lagom tjocka skivor och fördela jämt över smördegen.
- Strössla på ost och låt gräddas cirka 20-30 minuter.
- Låt svalna något och klicka på löjrom, finhackad rödlök och gräslök.
- Strö på svartpeppar.
- Servera ihop med kräftor.