Smördegspizza med löjrom och potatis

Smördegspizza med löjrom och potatis

Kräftskiva till helgen? Denna pizza baserad på smördeg passar bra om man vill variera lite från den klassiska västerbottensostpajen.

Du behöver

Antal portioner: 4-6

  • 80 g Pandalus Löjrom
  • 1 smördeg
  • 1/2 rödlök 
  • 7-8 medelstora potatisar, kokta
  • Riven ost
  • Salt och peppar
  • Gräslök, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 (eller vad instruktionen säger).

  2. Koka potatisen och låt den svalna.

  3. Rulla ut degen på en plåt.

  4. Bred över ett rikligt lager med creme fraiche.

  5. Skiva potatisen i lagom tjocka skivor och fördela jämt över smördegen.

  6. Strössla på ost och låt gräddas cirka 20-30 minuter.

  7. Låt svalna något och klicka på löjrom, finhackad rödlök och gräslök.

  8. Strö på svartpeppar.

  9. Servera ihop med kräftor.