Smörgåstårta med skagenröra

Smörgåstårta med skagenröra

Denna smörgåstårta med krämig skagenröra toppade med hyvlade grönsaker blir tjusig att bjuda på och otroligt god. Varför inte göra två små när man ändå är igång? 

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4 personer (en liten tårta)
Tillagningstid: c:a 40 minuter

Skagenröra

  • 500 g Pandalus räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Salt och peppar

Övrigt

  • 200 g färskost (plus salt och peppar), att stryka runt tårtan
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 st polarbröd, runda
  • Ärtskott
  • 1 polkabeta, hyvlad med mandolin
  • 2-3 rädisor, hyvlade med mandolin
  • 1/2 rödlök, hyvlad med mandolin
  • 1 skiva citron

Gör så här

  1. Tina, skala och hacka räkorna men spara några hela till dekoration

  2. Blanda ihop alla ingredienser till skagenröran och ställ på kallt en stund

  3. Ta fyra skivor polarbröd och bre skagenröran mellan varje skiva utan den på toppen

  4. Vispa upp färskost och crème fraiche lite lätt och bre på utsidan av bröden med sked eller slickepott

  5. Hyvla grönsakerna och börja dekorera tårtan

  6. Avsluta med att lägga på några skalade räkor på toppen!