
Smörpocherad hummer med syrlig sallad
En fantastisk nyårsrätt där hummern står i fokus! Smöret ger härlig sälta och balanseras av syran från den fräscha och örtiga salladen.
Du behöver
Antal portioner: 2
Tillagningstid: c:a 10 min
- 2 st Pandalus färskfryst hummer
- 200 g smör
- 1 st grönt syrligt äpple
- 1 st blodgrape
- Ca 150 g bladpersilja
- 1/2 citron
- Oxalis
Gör så här
- Filéa blodgrapen och skiva äpplet tunt.
- Pressa över citron, addera bladpersiljan och blanda ihop.
- Skala humrarna.
- Smält smöret och låt hummerköttet från stjärt och klor pocheras i c:a 2 min, tills det blir genomvarmt.
- Lägg upp salladen i botten på en djup tallrik.
- Toppa med den smörpocherade hummern och häll över det smälta smöret. Garnera med önskad mängd oxalis.