Smörrebröd x 3

Smörrebröd x 3

Visst är det härligt med en rejäl sommarlunch bestående av smörrebröd? Går relativt fort att göra och blir definitivt uppskattat av sällskapet!

Du behöver

Antal portioner: 20 små smörrebröd

  • 200 g Pandalus räkor, tinade och skalade
  • En bit oxfile eller rostbiff skivad tunt
  • 3 stora panerade fiskfileer (köpte i frysdisk)
  • Majonnäs
  • Remouladsås
  • Rostad lök
  • Riven pepparrot
  • 1 kruksallad
  • 3 ägg, kokta
  • Skivor av smörgåsgurka
  • Persilja
  • Dill
  • Danskt rågbröd, 10 skivor delade i hälften
  • Smör

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna.

  2. Tillaga fisken i ugn enligt beskrivningen på förpackningen.

  3. Koka äggen så att de är krämiga och skiva dem.

  4. Bred på smör på alla bröd.

  5. Lägg på salladsblad.

  6. Klicka på majonnäs på fem av bröden, lägg på ägg och räkor

  7. Toppa dem med dill och citron

  8. Klicka på remouladsås på övriga femton bröd.

  9. Dela fisken på fem av bröden och toppa med persilja.

  10. Riv pepparrot.

  11. Lägg rostbiff/oxfilé på resterande bröd och strö över rostad lök, persilja och pepparrot.