Smörstekt surdegsbröd med hummerröra
Ljuvligt goda och lyxiga snittar med smörstekt surdegsbröd och härlig hummerröra. Servera med fördel tillsammans med ett glas bubbel och njut!
Du behöver
Antal portioner: 8 snittar
- 2 Pandalus humrar
- 2 dl majonnäs
- Mycket finriven citronzest
- 1 krm chiliflakes
- Salt
- 8 skivor surdegsbröd
- Smör att steka i
- En bunt gräslök (finskuren)
Gör så här
- Gröp ur köttet ur humrarna och hacka i små bitar. Spara klorna till dekoration.
- Lägg de hackade humrarna i en bunke och blanda ner majonnäs, chiliflakes och citronzest. Smaka av med en gnutta salt (förbered med fördel hummerröran redan dagen innan, smakerna blir bara bättre av att stå till sig lite).
- Skär brödet i skivor, skär av kanterna och skär brödet i bitar om ca: 8×12 cm.
Smörstek brödbitarna så att de får stekyta på alla sidor.
Lägg upp på ett serveringsfat och lägg på hummerröran.
Toppa med massor av finskuren gräslök och dekorera med klorna.