
Smörstekt surdegstoast med räkor
En lite lyxigare variant på den traditionella räkmackan med smörstekt surdegsbröd, räk- och äggröra som toppas med skalade räkor. Förbered med fördel räkröran redan dagen innan, smakerna blir bara bättre av att stå till sig lite. Enkelt och hur gott som helst!
Du behöver
Antal portioner: 6-8 snittar
Räkröra
- 500 g Pandalus räkor
- 2 ägg (kokas i 8 min)
- 1 dl majonnäs
- 1 msk finhackad dill
- 1 krm citronpeppar
- Salt
Topping
- 500 g Pandalus räkor
- Gurka (skär med mandolin på längden och skär sedan igen så att de passar i storlek med bröders kanter)
- Kryddtagetes eller liknande grönt som dekoration
Bröd
- 6 skivor surdegsbröd
- Smör att steka i
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala räkorna till röran, låt rinna av och hacka dem sedan i små bitar.
- Lägg räkorna i en bunke och blanda ner kokt finhackat ägg, dill och majonnäs.
- Addera citronpeppar och smaka av med en nypa salt.
- Skär av kanterna på brödskivorna och skär sedan i bitar om ca 8×12 cm.
- Smörstek bröden så att de får stekyta på alla sidor.
Lägg upp de stekta bröden på ett serveringsfat och toppa med gurka, räkröra, hela räkor och kryddtagetes.