Smörstekta kammusslor med ärt-och dillpuré m.m

Smörstekta kammusslor med ärt-och dillpuré m.m

Imponera på dina gäster med dessa smörstekta kammusslor med ugnsbakad purjolök, ärt-och dillpuré och friterad schalottenlök. Garanterad succé!

Du behöver

Antal portioner: 4

Ugnsbakad purjolök

  • ½ purjolök
  • Olivolja
  • Salt &peppar

Ärt- och dillpuré

  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • En knippe dill
  • ½ citron, juice och zest
  • 1 msk rapsolja 
  • Salt & peppar

Friterad schalottenlök

  • 2 st schalottenlökar 
  • 1 msk mjöl 
  • Rapsolja
  • Skiva löken tunt och blanda med mjölet.
  • Hetta upp oljan och fritera löken.

Gör så här

  1. Dela purjolöken i ca 8 cm långa delar och sen en gång till på längden.

  2. Lägg i ugnsform med den skurna sidan nedåt. På med olivolja, salt & peppar.

  3. Lägg in i mitten av ugnen på 200 grader i c:a 20 minuter

  4. Lägg alla ingredienser till dill- och ärtpurén i en skål och stavmixa till önskad konsistens. 

  5. Skiva löken tunt och blanda med mjölet.

  6. Hetta upp oljan och fritera löken.

  7. Stek kammusslorna i rapsolja, lägg i en msk smör efter en liten stund. Detta för att inte bränna smöret. Stek c:a 1 minut på varje sida. Salta & peppra.