Smörstekta kammusslor med ärt-och dillpuré m.m
Imponera på dina gäster med dessa smörstekta kammusslor med ugnsbakad purjolök, ärt-och dillpuré och friterad schalottenlök. Garanterad succé!
Du behöver
Antal portioner: 4
- En förpackning Pandalus kammusslor
Ugnsbakad purjolök
- ½ purjolök
- Olivolja
- Salt &peppar
Ärt- och dillpuré
- 2 dl frysta gröna ärtor
- En knippe dill
- ½ citron, juice och zest
- 1 msk rapsolja
- Salt & peppar
Friterad schalottenlök
- 2 st schalottenlökar
- 1 msk mjöl
- Rapsolja
- Skiva löken tunt och blanda med mjölet.
- Hetta upp oljan och fritera löken.
Gör så här
- Dela purjolöken i ca 8 cm långa delar och sen en gång till på längden.
- Lägg i ugnsform med den skurna sidan nedåt. På med olivolja, salt & peppar.
- Lägg in i mitten av ugnen på 200 grader i c:a 20 minuter
- Lägg alla ingredienser till dill- och ärtpurén i en skål och stavmixa till önskad konsistens.
- Skiva löken tunt och blanda med mjölet.
- Hetta upp oljan och fritera löken.
- Stek kammusslorna i rapsolja, lägg i en msk smör efter en liten stund. Detta för att inte bränna smöret. Stek c:a 1 minut på varje sida. Salta & peppra.