Smörstekta surdegssnittar med räkor och chilimajonäs
Frasigt bröd och krämig räkröra med sting – ja tack! Serveras med fördel tillsammans med fördrinken eller som en del av buffén. Väldigt enkelt och supergott!
Du behöver
Antal portioner: 8 snittar
- 1 kg Pandalus räkor
- 1 dl majonnäs
- Mycket finrivet skal från 1 stor citron
- 1 krm chiliflakes
- Salt
- 8 skivor surdegsbröd
- Smör att steka i
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.
- Skala de tinade räkorna och låt rinna av, hacka sedan i små bitar.
- Lägg de hackade räkorna i en bunke och blanda ner majonnäs, chiliflakes och citronzest.
- Smaka av med salt (ovanstående moment kan du med fördel förbereda redan dagen innan – smakerna blir bara bättre av att stå till sig lite).
- Skiva brödet och skär av kanterna (de överblivna kanterna kan göras till brödkrutonger). Skär brödet i bitar om ca 8×12 cm.
- Smörstek brödbitarna så att de får stekyta på alla sidor.
- Lägg brödet på assietter och bre på räkröran.
- Toppa med massor av finskuren gräslök och dekorera gärna med några hela räkor samt något kryddgrönt.