Smörstekta surdegssnittar med räkor och chilimajonäs

Smörstekta surdegssnittar med räkor och chilimajonäs

Frasigt bröd och krämig räkröra med sting – ja tack! Serveras med fördel tillsammans med fördrinken eller som en del av buffén. Väldigt enkelt och supergott!

Du behöver

Antal portioner: 8 snittar

  • 1 kg Pandalus räkor Ÿ
  • 1 dl majonnäs 
  • Mycket finrivet skal från 1 stor citron
  • 1 krm chiliflakes
  • Salt
  • 8 skivor surdegsbröd
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.

  2. Skala de tinade räkorna och låt rinna av, hacka sedan i små bitar.

  3. Lägg de hackade räkorna i en bunke och blanda ner majonnäs, chiliflakes och citronzest.

  4. Smaka av med salt (ovanstående moment kan du med fördel förbereda redan dagen innan – smakerna blir bara bättre av att stå till sig lite).

  5. Skiva brödet och skär av kanterna (de överblivna kanterna kan göras till brödkrutonger). Skär brödet i bitar om ca 8×12 cm.

  6. Smörstek brödbitarna så att de får stekyta på alla sidor.

  7. Lägg brödet på assietter och bre på räkröran.

  8. Toppa med massor av finskuren gräslök och dekorera gärna med några hela räkor samt något kryddgrönt.