Smörstekta tigerräkor och salsa med persika 

Smörstekta tigerräkor och salsa med persika 

En riktigt somrig rätt med både sötma och hetta som passar perfekt till picknicken eller som en del av grillbuffen. Servera gärna tillsammans med surdegsbröd och olivolja!

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

Smörstekta tigerräkor

Salsa

  • 3-4 persikor eller nektariner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 avokado
  • 2 st salladslökar, ansade och skivade
  • 1 färsk chili, röd eller grön
  • 1 lime + limesaft av 1/2 lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka färsk koriander
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Inled med att tina räkorna enligt anvisningarna på förpackningen.

Salsa

  1. Skär persika och avokado i ojämna bitar.

  2. Skiva salladslök och chili.

  3. Finhacka vitlöken.

  4. Vänd runt persika, avokado, lök, chili, vitlök och olivolja i en skål. Pressa ned 1/2 lime. Hacka koriandern grovt och vänd ned hälften.

  5. Tillsätt 2 nypor salt och dra några varv med svartpepparkvarnen.

  6. Smaka av!

  7. Tillsätt mer av syran och sältan efter hand.

  8. Låt stå.

Smörstekta tigerräkor

  1. Smörstek räkorna.

  2. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i oljan i en stor, tjockbottnad panna.

  3. Rör under tiden, cirka 2 minuter, tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.

  4. Öka värmen, häll i räkorna och rör om medan de steker ytterligare någon minut, tills de blivit vackert rosa.

  5. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera direkt tillsammans med persikosalsan.