Snittar på rågbröd med skagenröra och grönkål

Snittar på rågbröd med skagenröra och grönkål

Till alla julmingel behövs det lite goda snittar! För en ännu juligare känsla så är grönkål ett trevligt tillägg. Dessa snittar på stekt rågbröd är enkla att göra och otroligt goda, dessutom är dom tjusiga!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: c:a 9 snittar
Tillagningstid: 20 min

  • C:a 30 st Pandalus räkor
  • 3 skivor danskt rågbröd (eller annat bröd såsom kavring eller vörtbröd)
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk majonnäs, plus lite extra att bre på bröden
  • 100–200g grönkål, gärna lite extra till dekoration
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Några skivor citron, delade i 1/4 bitar
  • Smör

 

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna

  2. Blanda ihop räkor, crème fraiche, majonnäs, salt och peppar i en skål och ställ i kylen en stund

  3. Stek grönkålen i rikligt med olivolja, salt och peppar

  4. Dela bröden i mindre bitar, ungefär 3 bitar/bröd

  5. Stek brödbitarna i smör på båda sidor

  6. Bre på ett tunt lager majonnäs på brödbitarna

  7. Lägg sedan på grönkål, skagenröran och toppa slutligen med en liten citronskiva!