Souvlaki med tigerräkor, tzatziki, grekisk sallad och bulgur
En perfekt rätt nu till sommaren, fräscht och gott! Tzatzikin och salladen kan med fördel förberedas innan medan bulgurn och tigerräkorna bara tar några minuter. Vips så har du en kanonrätt!
Du behöver
Antal portioner
- Cirka 20 st Pandalus tigerräkor (5 per spett)
- 1/2 chili, hackad
- 3 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Bulgur för 4 personer
- 2 hönsbuljongtärningar
Sallad
- 1 tomat, tärnad
- 1/2 gurka, tärnad
- 1/2 rödlök, tärnad
- 1/2 salladsost, smulad
- 1/2 kruka persilja, hackad
- Olivolja efter smak
- Salt och peppar
Tzatziki
- 1/2 gurka, grovt riven
- 2,5 dl grekisk yoghurt
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Salt och peppar
- Olivolja att ringla över
- Oliver
Gör så här
- Tina tigerräkorna
- Lägg dem i en plastpåse tillsammans med 3 msk olivolja, 1/2 chili samt en pressad vitlöksklyfta och lägg sedan in i kylen
- Gör sedan tzatzikin genom att riva gurkan och lägga den i ett durkslag och salta, låt sedan stå i cirka 30 minuter
- Krama ur all vätska och blanda ihop med grekisk yoghurt, salt, peppar och vitlök
- Ställ in i kylen
- Blanda ihop alla ingredienser till salladen
- Blötlägg grillspett och trä sedan på tigerräkorna
- Koka bulgurn med 2 hönsbuljongtärningar (för 4 personer)
- Grilla räkorna snabbt så att de blir rosa men inte torra
- Servera allting tillsammans!