Souvlaki på tigerräkor

Souvlaki på tigerräkor

Nygrillade tigerräkor med saftig melonbulgur och fräsch yoghurtsås – låt oss bjuda på en inspirerande och smakrik resa till Grekland!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

Souvlaki

  • 2 förpackningar Pandalus råa tigerräkor à 400 g
  • 3 msk olivolja
  • skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 3 msk hackad dill
  • salt
  • nymald peppar
  • grillspett

Myntayoghurt

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta  
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 1 tsk rivet citronskal               
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymald peppar

Tabbouleh med vattenmelon

  • 2 1/2 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 3 hackade schalottenlökar,
  • 1 1/2 dl grovhackade pistaschnötter
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 5–6 dl fintärnad vattenmelon

Gör så här

  1. Souvlaki: Tina och torka av räkorna. Blanda olivolja, citron, vitlök, oregano och dill. Vänd ner räkorna och låt marinera ett par timmar.

  2. Om grillspett av trä används, blötlägg dem först. Trä upp räkorna på spett. Grilla hastigt runt om över glöd.

  3. Myntayoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.

  4. Tabbouleh: Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
  5. Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.

  6. Vänd ner melonen vid servering.