
Souvlaki på tigerräkor
Nygrillade tigerräkor med saftig melonbulgur och fräsch yoghurtsås – låt oss bjuda på en inspirerande och smakrik resa till Grekland!
Du behöver
4 portioner
Souvlaki
- 2 förpackningar Pandalus råa tigerräkor à 400 g
- 3 msk olivolja
- skal och pressad saft av 1/2 citron
- 2 rivna vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad oregano
- 3 msk hackad dill
- salt
- nymald peppar
- grillspett
Myntayoghurt
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 msk hackad färsk mynta
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 msk olivolja
- salt
- nymald peppar
Tabbouleh med vattenmelon
- 2 1/2 dl bulgur
- 5 dl grönsaksbuljong
- 3 hackade schalottenlökar,
- 1 1/2 dl grovhackade pistaschnötter
- 2 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad mynta
- 3 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- salt
- nymald peppar
- 5–6 dl fintärnad vattenmelon
Gör så här
- Souvlaki: Tina och torka av räkorna. Blanda olivolja, citron, vitlök, oregano och dill. Vänd ner räkorna och låt marinera ett par timmar.
- Om grillspett av trä används, blötlägg dem först. Trä upp räkorna på spett. Grilla hastigt runt om över glöd.
- Myntayoghurt: Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.
- Tabbouleh: Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
- Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Vänd ner melonen vid servering.