
Spicy popcorn med vannameiräkor
Ett kanonbra snacks till fredagsdrinken – krispiga friterade vannameiräkor med väldigt mycket smak. Valmöjligheten på dippsåser är oändliga då nästan allt passar bra ihop – vitlökssås, srirachamayo, vanlig majonnäs, sweet chilisås – valet är ditt!
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 200 g Pandalus vannameiräkor
- 2 dl pankomjöl
- 2 msk vetemjöl
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
- 1 stor msk dijonsenap
- 2 ägg
- Salt och peppar
- Valfri dipp (använde mig av sweet chilisås med extra chiliflakes på)
- 1/2 liter rapsolja
Gör så här
- Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper
- Vispa lätt ihop två ägg, vetemjöl, vitlökspulver, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar
- Häll upp pankomjöl i en skål
- Doppa räkorna först i äggblandningen och sedan i pankomjölet
- Hetta upp rapsolja i en kastrull (cirka 160 grader)
- Fritera några räkor åt gången och låt torka av på hushållspapper
- Salta och peppra en extra runda
- Servera räkorna ihop med valfri god sås!