Spicy popcorn med vannameiräkor

Spicy popcorn med vannameiräkor

Ett kanonbra snacks till fredagsdrinken – krispiga friterade vannameiräkor med väldigt mycket smak. Valmöjligheten på dippsåser är oändliga då nästan allt passar bra ihop – vitlökssås, srirachamayo, vanlig majonnäs, sweet chilisås – valet är ditt!

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • 200 g Pandalus vannameiräkor
  • 2 dl pankomjöl
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 stor msk dijonsenap
  • 2 ägg
  • Salt och peppar
  • Valfri dipp (använde mig av sweet chilisås med extra chiliflakes på)
  • 1/2 liter rapsolja

Gör så här

  1. Tina räkorna och torka av dem med hushållspapper

  2. Vispa lätt ihop två ägg, vetemjöl, vitlökspulver, paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar

  3. Häll upp pankomjöl i en skål

  4. Doppa räkorna först i äggblandningen och sedan i pankomjölet

  5. Hetta upp rapsolja i en kastrull (cirka 160 grader)

  6. Fritera några räkor åt gången och låt torka av på hushållspapper

  7. Salta och peppra en extra runda

  8. Servera räkorna ihop med valfri god sås!