Tigerräkor med vitlök och chili

Tigerräkor med vitlök och chili

En klassisk tapasrätt som ger räkorna en god hetta. Servera med ett gott lantbröd.

Dela på facebook

Du behöver

Tapasrätt för 3-4 portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 tsk paprikapulver
  • flingsalt
  • Gott vitt bröd

Gör så här

  1. Tina räkorna.

  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs hackad vitlök och chili.

  3. Lägg i räkorna och låt de fräsas i någon minut.

  4. Häll i vinet och rör om.

  5. Smaksätt med paprikapulver och flingsalt.

  6. Lägg upp i små formar. Servera ett gott bröd till som du kan doppa i oljan.