Tigerräkor med vitlök och chili

Tigerräkor med vitlök och chili

En klassisk tapasrätt som ger räkorna en god hetta. Servera med ett gott lantbröd.

Du behöver

Tapasrätt för 3-4 portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1/2 dl vitt vin (kan uteslutas)
  • 2 tsk paprikapulver
  • flingsalt
  • Gott vitt bröd

Gör så här

  1. Tina räkorna.

  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs hackad vitlök och chili.

  3. Lägg i räkorna och låt de fräsas i någon minut.

  4. Häll i vinet och rör om.

  5. Smaksätt med paprikapulver och flingsalt.

  6. Lägg upp i små formar. Servera ett gott bröd till som du kan doppa i oljan.