
Tigerräkor med vitlök och tomatsalsa
En perfekt tapa att bjuda på till buffén! Servera gärna tillsammans med bröd som suger upp den smakrika såsen.
Du behöver
Antal portioner: 2
- 10 st. Pandalus tigerräkor, tinade enligt förpackningens anvisningar
- 2 tomater
- Olivolja
- En nypa salt
- Nymald svartpeppar
- En skvätt vitt vin
- 1/2 färsk grön chili
- 4 vitlöksklyftor
- Paprikapulver
- Bladpersilja, hackad (spara även lite till dekoration)
Gör så här
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.
- Sätt ugnen på 200° grader varmluft.
- Mixa samman tomater, 2 vitlöksklyftor, bladpersilja, chili, vitt vin, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en mixer.
- Smaka av.
- Förberedd gjutjärnspannan med lite olivolja och skivad vitlök i botten.
- Lägg i räkorna, pudra rikligt med paprikapulver och häll på tomatsåsen.
- Tillaga i 10 minuter.
- Servera!