Tigerräkor med vitlök och tomatsalsa

Tigerräkor med vitlök och tomatsalsa

En perfekt tapa att bjuda på till buffén! Servera gärna tillsammans med bröd som suger upp den smakrika såsen.

 

Du behöver

Antal portioner: 2

  • 10 st. Pandalus tigerräkor, tinade enligt förpackningens anvisningar
  • 2 tomater
  • Olivolja
  • En nypa salt
  • Nymald svartpeppar
  • En skvätt vitt vin
  • 1/2 färsk grön chili
  • 4 vitlöksklyftor
  • Paprikapulver
  • Bladpersilja, hackad (spara även lite till dekoration)

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar.

  2. Sätt ugnen på 200° grader varmluft.

  3. Mixa samman tomater, 2 vitlöksklyftor, bladpersilja, chili, vitt vin, olivolja, salt och nymald svartpeppar i en mixer.

  4. Smaka av.
  5. Förberedd gjutjärnspannan med lite olivolja  och skivad vitlök i botten.

  6. Lägg i räkorna, pudra rikligt med paprikapulver och häll på tomatsåsen.

  7. Tillaga i 10 minuter.

  8. Servera!