Foto: Sophie Björkman

Tomatpasta med tigerräkor

Här har vi comfort food när den är som bäst. Krämig pasta och grillade räkor är aldrig fel.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid cirka 1 timme

  • 1 påse (400 g) Pandalus tigerräkor
  • 1/2 dl sweetchilisås
  • 5-6 tomater
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 paket gnocchi (500 g)
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärnigar till pastavattnet
  • Färska örter

Gör så här

  1. Tina tigerräkorna

  2. Lägg räkorna tillsammans med ½ dl sweetchilisås i en plastpåse och låt marineras

  3. Dela tomaterna i mindre bitar

  4. Skär löken och vitlöken i bitar

  5. Stek vitlöken och löken på medelvärme i olivolja så att de blir mjuka

  6. Lägg i tomaterna, rör om och låt dem bli mjuka (cirka 5-10 minuter)

  7. Lägg sedan i all buljong

  8. Låt sjuda i cirka 30 minuter så att en del av vätskan ångas bort

  9. Mixa ihop till en slät soppa med en stavmixer

  10. Häll i grädde och låt sjuda i cirka 10 minuter

  11. Koka under tiden gnocchin ihop med två grönsaksbuljongtärningar. Låt pastan koka cirka 2 minuter kortare än vad som står på paketet.

  12. Häll ut pastavattnet och häll sedan pastan i såsen och blanda om ordentligt, låt stå under lock på avstängd spis i cirka 5 minuter

  13. Trä upp tigerräkorna på spett och grilla dem

  14. Lägg upp pastan och grillspetten på en tallrik, toppa gärna med lite färska örter