Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Tomatpasta med tigerräkor Här har vi comfort food när den är som bäst. Krämig pasta och grillade räkor är aldrig fel. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portionerTillagningstid cirka 1 timme1 påse (400 g) Pandalus tigerräkor1/2 dl sweetchilisås5-6 tomater1 gul lök1 klyfta vitlök2-3 msk olivolja6 dl grönsaksbuljong1 paket gnocchi (500 g)3 dl vispgrädde2 grönsaksbuljongtärnigar till pastavattnetFärska örter Gör så här Tina tigerräkornaLägg räkorna tillsammans med ½ dl sweetchilisås i en plastpåse och låt marinerasDela tomaterna i mindre bitarSkär löken och vitlöken i bitarStek vitlöken och löken på medelvärme i olivolja så att de blir mjukaLägg i tomaterna, rör om och låt dem bli mjuka (cirka 5-10 minuter)Lägg sedan i all buljongLåt sjuda i cirka 30 minuter så att en del av vätskan ångas bortMixa ihop till en slät soppa med en stavmixerHäll i grädde och låt sjuda i cirka 10 minuterKoka under tiden gnocchin ihop med två grönsaksbuljongtärningar. Låt pastan koka cirka 2 minuter kortare än vad som står på paketet. Häll ut pastavattnet och häll sedan pastan i såsen och blanda om ordentligt, låt stå under lock på avstängd spis i cirka 5 minuterTrä upp tigerräkorna på spett och grilla demLägg upp pastan och grillspetten på en tallrik, toppa gärna med lite färska örter