Tomatpasta med tigerräkor
Här har vi comfort food när den är som bäst. Krämig pasta och grillade räkor är aldrig fel.
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid cirka 1 timme
- 1 påse (400 g) Pandalus tigerräkor
- 1/2 dl sweetchilisås
- 5-6 tomater
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 2-3 msk olivolja
- 6 dl grönsaksbuljong
- 1 paket gnocchi (500 g)
- 3 dl vispgrädde
- 2 grönsaksbuljongtärnigar till pastavattnet
- Färska örter
Gör så här
- Tina tigerräkorna
- Lägg räkorna tillsammans med ½ dl sweetchilisås i en plastpåse och låt marineras
- Dela tomaterna i mindre bitar
- Skär löken och vitlöken i bitar
- Stek vitlöken och löken på medelvärme i olivolja så att de blir mjuka
- Lägg i tomaterna, rör om och låt dem bli mjuka (cirka 5-10 minuter)
- Lägg sedan i all buljong
- Låt sjuda i cirka 30 minuter så att en del av vätskan ångas bort
- Mixa ihop till en slät soppa med en stavmixer
- Häll i grädde och låt sjuda i cirka 10 minuter
- Koka under tiden gnocchin ihop med två grönsaksbuljongtärningar. Låt pastan koka cirka 2 minuter kortare än vad som står på paketet.
- Häll ut pastavattnet och häll sedan pastan i såsen och blanda om ordentligt, låt stå under lock på avstängd spis i cirka 5 minuter
- Trä upp tigerräkorna på spett och grilla dem
- Lägg upp pastan och grillspetten på en tallrik, toppa gärna med lite färska örter