Torskrygg med löjromssås
Hur gott är inte denna så här under vårtider när färskpotatisen börjat komma?
Du behöver
4 portioner
- 4 st torskrygg
- Ca 20 små potatisar
- Färsk dill
- Sparris
- Smör till stekning
Romsås:
- 2 burkar Pandalus löjrom 80 gram
- 3 dl Creme fraiche
- 1 kruka färsk gräslök
- Salt & peppar
Gör så här
- Tina löjrommen. Salta torskryggen och ställ den åt sida. Hacka gräslöken och blanda därefter ihop alla varorna till löjromssåsen, smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen och smält rikligt med smör i en gjutjärnspanna. Halstra torskryggen lätt på bägge sidor och lägg sedan i ugnssäker form i ugnen i ca 5-8 minuter. Koka sparrisen lätt.
- Lägg upp torskrygg, potatis, löjromssås och sparris på tallrikar, garnera med gräslök och dill