Torskrygg med löjromssås

Torskrygg med löjromssås

Hur gott är inte denna så här under vårtider när färskpotatisen börjat komma?

Du behöver

4 portioner

  • 4 st torskrygg
  • Ca 20 små potatisar
  • Färsk dill
  • Sparris
  • Smör till stekning

Romsås:

  • 2 burkar Pandalus löjrom 80 gram
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1 kruka färsk gräslök
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Tina löjrommen. Salta torskryggen och ställ den åt sida. Hacka gräslöken och blanda därefter ihop alla varorna till löjromssåsen, smaka av med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatisen och smält rikligt med smör i en gjutjärnspanna. Halstra torskryggen lätt på bägge sidor och lägg sedan i ugnssäker form i ugnen i ca 5-8 minuter. Koka sparrisen lätt.

  3. Lägg upp torskrygg, potatis, löjromssås och sparris på tallrikar, garnera med gräslök och dill