
Tortilla med friterade tigerräkor
Denna festliga och färggranna tortilla med friterade tigerräkor, tomat- och jalapeñosalsa, avokadomos samt koriander talar nog för sig själv. Hur gott som helst!
Du behöver
Antal portioner: 8 st tortillas
Jalapeñosalsa
- 1 jalapeño
- 1 näve plommontomater
- Färsk koriander
- Olivolja
- Limejuice
- Salt och nymald svartpeppar
Avokadomos:
- Avokado, 3-4 st
- Vitlök
- Salt och nymald svartpeppar
Friterade tigerräkor:
- 16 st Pandalus tigerräkor
- 2 ägg, lätt uppvispade
- Majsstärkelse
- Panko
- 5 dl rapsolja
- Salt
Övrigt:
- 8 st små tortillabröd
- 1 Rödlök
- 1 salladslök
- 1/2 gurka
- Lime
- Paprikapulver, starkt
- Koriander
- Salt
Gör så här
Jalapeñosalsa
- Dela tomaterna
- Hacka jalapeño och koriander (spara lite koriander till garnering)
- Blanda med en skvätt limejuice- samt olivolja
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar
Avokadomos:
- Dela, kärna- och gröp ur avokadon
- Mosa avokadoköttet med en gaffel på en tallrik
- Blanda i (önskad mängd) riven vitlök
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar
Friterade tigerräkor:
- Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar
- Torka av överflödigt vatten med hushållspapper
- Salta
- Panera räkorna i majsstärkelse, ägg och panko (i den ordningen)
- Fritera räkorna gyllenbruna i 180-gradig rapsolja
- Låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper
Övrigt:
- Hacka upp rödlök, salladslök och gurka
- Stek tortillan i en torr stekpanna (låt den gärna ”puffa upp” genom att vända den i omgångar)
- Servera med fördel direkt när tortillan är färdig (om inte kan du återuppvärma dem i ugnen invirade i en kökshandduk)
- Montera ihop ditt tortillabröd med avokadomos i botten och lägg sedan på övriga ingredienser
- Toppa med limejuice, koriander, paprikapulver och en nypa salt!