Tortilla med friterade tigerräkor

Tortilla med friterade tigerräkor

Denna festliga och färggranna tortilla med friterade tigerräkor, tomat- och jalapeñosalsa, avokadomos samt koriander talar nog för sig själv. Hur gott som helst!

Du behöver

Antal portioner: 8 st tortillas

Jalapeñosalsa

  • 1 jalapeño
  • 1 näve plommontomater
  • Färsk koriander 
  • Olivolja
  • Limejuice
  • Salt och nymald svartpeppar

Avokadomos:

  • Avokado, 3-4 st 
  • Vitlök
  • Salt och nymald svartpeppar

Friterade tigerräkor:

Övrigt:

  • 8 st små tortillabröd
  • 1 Rödlök
  • 1 salladslök
  • 1/2 gurka
  • Lime
  • Paprikapulver, starkt
  • Koriander
  • Salt

Gör så här

Jalapeñosalsa
 
  1. Dela tomaterna 

  2. Hacka jalapeño och koriander (spara lite koriander till garnering)

  3. Blanda med en skvätt limejuice- samt olivolja

  4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar

Avokadomos:

  1. Dela, kärna- och gröp ur avokadon

  2. Mosa avokadoköttet med en gaffel på en tallrik

  3. Blanda i (önskad mängd) riven vitlök

  4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar

Friterade tigerräkor:

  1. Tina räkorna enligt förpackningens anvisningar

  2. Torka av överflödigt vatten med hushållspapper

  3. Salta

  4. Panera räkorna i majsstärkelse, ägg och panko (i den ordningen)

  5. Fritera räkorna gyllenbruna i 180-gradig rapsolja

  6. Låt överflödigt fett rinna av på hushållspapper

Övrigt:

  1. Hacka upp rödlök, salladslök och gurka

  2. Stek tortillan i en torr stekpanna (låt den gärna ”puffa upp” genom att vända den i omgångar)

  3. Servera med fördel direkt när tortillan är färdig (om inte kan du återuppvärma dem i ugnen invirade i en kökshandduk)

  4. Montera ihop ditt tortillabröd med avokadomos i botten och lägg sedan på övriga ingredienser

  5. Toppa med limejuice, koriander, paprikapulver och en nypa salt!