Tre sorters snittar

Tre sorters snittar

Varianter på snittar kan inte bli för många va? Här kommer tre olika enkla som är fina att bjuda på till minglet!

Du behöver

Antal portioner: anpassa ingredienserna efter hur många snittar som önskas

Räk- och sparrissnitt

  • Cirka 30 st. Pandalus räkor, skalade (beror på hur många snittar du önskar)
  • 1 surdegsbaguette, skivad i små bitar
  • Majonnäs
  • Minimozzarella, delade i halvor
  • 4-5 gröna sparrisar, hyvlade med mandolin eller skalare (råa)
  • Smörgåskrasse
  • Chiliflakes

Snittar med räkor och gurka

  • Cirka 30 st. Pandalus räkor, skalade och tinade
  • 1 surdegsbaguette, skivad i små bitar
  • Majonnäs, klickas på underst
  • 1/2 gurka, tärnad
  • Smörgåskrasse

Snittar med tomat och mozzarella

  • 1 surdegsbaguette
  • 1 stor tomat, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Mini mozzarella
  • Smörgåskrasse
  • Salt och peppar

Gör så här

Räk- och sparrissnitt

  • Värm ugnen till cirka 200 grader, skiva baguetten och värm på någon minut tills gyllene, sedan är det bara att toppa fint med ingredienserna med majonnäs i botten.

Snittar med räkor och gurka

  • Värm baguetten och toppa med ingredienserna.

Snittar med tomat och mozzarella

  • Blanda ihop tomat med vitlök, salt och peppar. Värm baguettebitarna tills gyllene och toppa med tomatröra, mozzarella och smörgåskrasse