Tre sorters snittar
Varianter på snittar kan inte bli för många va? Här kommer tre olika enkla som är fina att bjuda på till minglet!
Du behöver
Antal portioner: anpassa ingredienserna efter hur många snittar som önskas
Räk- och sparrissnitt
- Cirka 30 st. Pandalus räkor, skalade (beror på hur många snittar du önskar)
- 1 surdegsbaguette, skivad i små bitar
- Majonnäs
- Minimozzarella, delade i halvor
- 4-5 gröna sparrisar, hyvlade med mandolin eller skalare (råa)
- Smörgåskrasse
- Chiliflakes
Snittar med räkor och gurka
- Cirka 30 st. Pandalus räkor, skalade och tinade
- 1 surdegsbaguette, skivad i små bitar
- Majonnäs, klickas på underst
- 1/2 gurka, tärnad
- Smörgåskrasse
Snittar med tomat och mozzarella
- 1 surdegsbaguette
- 1 stor tomat, hackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- Mini mozzarella
- Smörgåskrasse
- Salt och peppar
Gör så här
Räk- och sparrissnitt
- Värm ugnen till cirka 200 grader, skiva baguetten och värm på någon minut tills gyllene, sedan är det bara att toppa fint med ingredienserna med majonnäs i botten.
Snittar med räkor och gurka
- Värm baguetten och toppa med ingredienserna.
Snittar med tomat och mozzarella
- Blanda ihop tomat med vitlök, salt och peppar. Värm baguettebitarna tills gyllene och toppa med tomatröra, mozzarella och smörgåskrasse