Tunnbrödschips med löjromsdipp
Hemgjorda chips av tunnbröd och en lyxig dippsås med löjrom är ett enkelt tilltugg som garanterat gör succé. Passar lika bra till drinken som på kräftskivan!
Du behöver
Antal portioner: 4 (c:a 3 dl dipp och 24 st. chips)
Dipp
- 80 g Pandalus Löjrom
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk finriven schalottenlök
- 3 msk hackad gräslök
- salt
- nymald vitpeppar
Chips
- 2 mjuka rektangulära tunnbröd
- 1 ägg
- 2 dl finriven Västerbottensost
- 1 tsk stötta kumminfrön
- flingsalt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till dippen. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär varje bröd i 12 bitar. Pensla med lätt uppvispat ägg.
- Strö över ost, kummin och flingsalt. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i c:a 6 min. Låt kallna och förvara på galler.