
Ugnsbakad ricotta med kantareller och citron
En underbar ugnsbakad ricotta med kantareller och citron som passar perfekt till kräftorna! Ost, kantareller och citronzest med en bit bröd, ja, du hör ju – vad kan gå fel?
Du behöver
Antal portioner: c:a 12
- 1 paket Pandalus färska kräftor
- 500 gram ricotta
- 1 dl riven parmesanost
- 1 ägg
- 1 1/2 tsk salt
Smörstekta kantareller
- 150 gr kantareller
- 2 msk smör
- Salt
Topping
- Citronzest
- Dill
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ricotta, parmesan, ägg och salt.
- Placera smörpapper i en ugnsfast form. Häll över ricottakrämen. Baka mitt i ugnen i c:a 50 min eller tills osten har stelnat. Låt svalna i formen.
- Rensa kantarellerna och dela i mindre bitar. Lägg svampen i en kall panna och värm upp. När vätskan har ångat bort, lägg i smöret. Fräs i några minuter och tillsätt salt.
- Plocka ut ricottan ur formen och lägg den upp och ned på en skärbräda. Toppa med smörstekta kantareller, citronzest och dill. Servera med en bit bröd till Pandalus färska kräftor.