Våffla med löjromstopping

Våffla med löjromstopping

Vem har sagt att våfflor ska ätas med sylt och grädde? Gör en matigare våffla och ät till lunch eller förrätt. 

Dela på facebook

Du behöver

4 våfflor

Våffelsmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smält, avsvalnat smör

Topping

  • 80 g (en förpackning) Pandalus Löjrom
  • 2 dl crème fraiche 
  • 1/2 rödlök
  • En knippe dill

Gör så här

  1. Förbered toppingen genom att finhacka rödlöken. Börja därefter med våfflorna.

  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
     
  3. Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
     
  4. Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
     
  5. Toppa med crème fraiche, rödlök, löjrom och dill.