Våffla med löjromstopping
Vem har sagt att våfflor ska ätas med sylt och grädde? Gör en matigare våffla och ät till lunch eller förrätt.
Du behöver
4 våfflor
Våffelsmet
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 50 g smält, avsvalnat smör
Topping
- 80 g (en förpackning) Pandalus Löjrom
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 rödlök
- En knippe dill
Gör så här
- Förbered toppingen genom att finhacka rödlöken. Börja därefter med våfflorna.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
- Tillsätt ägg och mjölk. Vispa till en jämn smet. Tillsätt det avsvalnande smöret.
- Hetta upp våffeljärnet. Pensla med lite smör före första laggen.
- Toppa med crème fraiche, rödlök, löjrom och dill.