Bruschetta som toppas med en kryddig aioli och fräscha vannameiräkor. Helt enkelt en räkmacka deluxe! Passar utmärkt som tilltugg, på en buffé eller som snacks i väntan på den perfekta grillglöden.
Börja med aiolin: Mixa ihop äggulor, vinäger, senap och vitlök i en hög, smal skål.
Tillsätt oljan i en fin stråle under mixningens gång så det blir en majonnäs. Blanda i chipotlepasta och smaka av med salt. Låt smakerna mogna i kylen.
Tina räkorna. Blanda med lime, vitlök och salladslök. Krydda med salt och peppar. Låt gärna marinera.
Sätt ugnen på 225 grader. Dela brödskivorna tvärsöver och rosta i mitten av ugnen c:a 8 min. Låt kallna.
Bred ungefär hälften av majonnäsen på brödet.
Lägg på en rejäl hög av vannameiräkor. Toppa med resten av majonnäsen.