
Västerbottenpannacotta med sötsyrliga räkor
En riktigt lyxig förrätt eller del av buffén där sött, salt och syrligt gifter sig perfekt. Kom ihåg att förbereda pannacottan i god tid (ska stå kyld i minst fyra timmar) innan det är dags att servera. Ät sedan och njut!
Du behöver
Antal portioner: 6-8
Pannacotta
- 150 g västerbottenost
- 3 dl grädde
- 3 dl crème fraiche
- 2 gelatinblad
- Salt
Topping
- 1 kg Pandalus räkor
- 1 msk citronjuice
- 1,5 tsk honung
- 1/2 krm salt
- 1 msk finhackad gräslök
- 1/2 gurka
- Rädisor, krasseblad eller dylikt till dekoration
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Riv osten fint.
- Koka upp grädden, sänk värmen och rör ner den rivna osten (det ska inte koka efter att du lagt i osten utan ska bara vara såpass varmt att osten smälter).
- Smält ner gelatinbladen.
- Tillsätt crème fraiche, rör om ordentligt och smaka eventuellt av med lite salt.
- Häll upp i portionsglas och ställ sedan i kyl i minst 4 timmar.
- Skala räkorna och lägg dem i en bunke.
- Tillsätt citronjuice, honung, gräslök samt salt och blanda runt.
- Låt räkorna ligga och marinera en stund innan det är dags att servera.
- När det är dags att servera så skivar/tärnar du gurkan och fördelar den tillsammans med de marinerade räkorna på pannacottan.
- Dekorera med lite rädisor, krasseblad eller liknande.