Vietnamesiska vårrullar med vannameiräkor
Innehållet i de färska vårrullarna kan varieras i oändlighet, men denna variant med marinerade vannameiräkor och två dippsåser är en solklar favorit!
Du behöver
Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 40 min
- 400 g Pandalus Vannameiräkor
- 2 krukor koriander
- 1 paket glasnudlar
- 1 paket rispapper
- 1 msk svarta sesamfrön
- 2 röda chilifrukter
Picklade grönsaker:
- 1/2 gurka
- 2 stora morötter
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Marinad till räkorna:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk finriven ingefära
- 1 tsk sesamolja
- Saften från 1 lime
Dippsås 1:
- 1 dl majonnäs
- 1/2 msk Toban Djan-sås
Dippsås 2:
- 5 msk tomatpuré
- 3 msk japansk soja
- 3 msk vatten
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk finriven ingefära
Gör så här
1. Skär morötter och gurka i smala stavar. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, värm upp under omrörning till allt socker har smält.
2. Lägg grönsakerna i en burk och häll över lagen. Låt stå i minst 30 minuter.
3. Marinera räkorna i vitlök, sesamolja, lime och ingefära. Skiva chili och hacka koriandern grovt.
4. Blanda majonnäs med Toban Djan-såsen i en skål.
5. Rör ihop tomatpuré, soja, vatten, honung och ingefära.
6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, klipp i mindre bitar för lättare hantering.
7. Blötlägg rispapper i kallt vatten till de mjuknar, lägg på ingredienserna och rulla in i pappret. Toppa med sesamfrön och doppa i dippsåserna!