Vietnamesiska vårrullar med vannameiräkor

Vietnamesiska vårrullar med vannameiräkor

Innehållet i de färska vårrullarna kan varieras i oändlighet, men denna variant med marinerade vannameiräkor och två dippsåser är en solklar favorit!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 40 min

  • 400 g Pandalus Vannameiräkor
  • 2 krukor koriander
  • 1 paket glasnudlar
  • 1 paket rispapper
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 2 röda chilifrukter

Picklade grönsaker:

  • 1/2 gurka
  • 2 stora morötter
  • 1 dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Marinad till räkorna:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk finriven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • Saften från 1 lime

Dippsås 1:

  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk Toban Djan-sås

Dippsås 2:

  • 5 msk tomatpuré
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk vatten
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk finriven ingefära

Gör så här

1. Skär morötter och gurka i smala stavar. Blanda ättikssprit, socker och vatten i en kastrull, värm upp under omrörning till allt socker har smält.

2. Lägg grönsakerna i en burk och häll över lagen. Låt stå i minst 30 minuter.

3. Marinera räkorna i vitlök, sesamolja, lime och ingefära. Skiva chili och hacka koriandern grovt.

4. Blanda majonnäs med Toban Djan-såsen i en skål.

5. Rör ihop tomatpuré, soja, vatten, honung och ingefära.

6. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, klipp i mindre bitar för lättare hantering.

7. Blötlägg rispapper i kallt vatten till de mjuknar, lägg på ingredienserna och rulla in i pappret. Toppa med sesamfrön och doppa i dippsåserna!