
Vitlöksdoftande bruschetta med räkor
Rostat bröd, doppat i olivolja, toppade med solmogna tomater och basilika – vad kan gå fel? Tillsätt ett gäng räkor och du har det ultimata tilltugget!
Du behöver
Antal portioner: 4 förrätter alt. 8 små tilltugg
- 1 kg Pandalus räkor, tinade och skalade
- 4 st stora brödskivor alt. 8 st små, t.ex. skivad baguette. Ett surdegsbröd är att föredra
- 400 g tomater, gärna lite blandade sorter
- 1/2 kruka basilika
- 0,5 dl olivolja
- Salt och peppar
- 1 msk balsamico
- 2 vitlöksklyftor
- C:a 2- 3 msk olivolja att steka brödskivorna i
Gör så här
- Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål.
- Häll i olivolja, balsamico, riven eller finhackad vitlök, salt och lite grovmortlad svartpeppar.
- Stimla basilikabladen och lägg dem tillsammans med räkorna i tomatröran.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Stek/ rosta sedan bröden gyllenbruna på båda sidor.
- Dela en vitlöksklyfta på mitten och stryk på de varma brödskivorna med den snittade ytan av vitlöken.
- Lägg upp de varma bröden på ett fat och toppa med tomat/ räkröran och servera på en gång.