Vitlöksdoftande bruschetta med räkor

Vitlöksdoftande bruschetta med räkor

Rostat bröd, doppat i olivolja, toppade med solmogna tomater och basilika – vad kan gå fel? Tillsätt ett gäng räkor och du har det ultimata tilltugget!

Du behöver

Antal portioner: 4 förrätter alt. 8 små tilltugg

  • 1 kg Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 4 st stora brödskivor alt. 8 st små, t.ex. skivad baguette. Ett surdegsbröd är att föredra
  • 400 g tomater, gärna lite blandade sorter
  • 1/2 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 msk balsamico
  • 2 vitlöksklyftor
  • C:a 2- 3 msk olivolja att steka brödskivorna i 

Gör så här

  1. Skär tomaterna i bitar och lägg i en skål.

  2. Häll i olivolja, balsamico, riven eller finhackad vitlök, salt och lite grovmortlad svartpeppar.

  3. Stimla basilikabladen och lägg dem tillsammans med räkorna i tomatröran.

  4. Hetta upp en stekpanna med olja i.

  5.  Stek/ rosta  sedan bröden gyllenbruna på båda sidor.

  6. Dela en vitlöksklyfta på mitten och stryk på de varma brödskivorna med den snittade ytan av vitlöken.

  7. Lägg upp de varma bröden på ett fat och toppa med tomat/ räkröran och servera på en gång.