Vitlöksgratinerade humrar

Vitlöksgratinerade humrar

Dags för date night? Bjud på vitlöksgratinerad hummer – lyxigt och lättlagat!

Dela på facebook

Du behöver

Som huvudrätt: 2 portioner
Som förrätt: 4 portioner

  • 2 Pandalus humrar
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 2-3 msk persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och peppar
  • Några droppar citron
  • 2 msk ströbröd
  • Baguette med vitlökssmör som tillbehör

Gör så här

  1. Tina humrarna

  2. Sätt ugnen på 225 grader

  3. Blanda ihop smör, pressad vitlök, persilja, citron, salt, peppar och ströbröd

  4. Klyv humrarna på mitten och knäck klorna

  5. Klicka på rikligt med smör på hummerstjärtarna

  6. Gratinera i övre delen av ugnen 7-10 minuter

  7. Servera gärna med vitlöksbröd till