
Ägg- och mejerifri skagenröra
En riktigt god skagenröra fritt från ägg- och mejeriprodukter, perfekt på julbordet eller buffén. Servera gärna tillsammans med bröd och i små snapsglas som på bilden!
Du behöver
Antal portioner: c:a 8
Skagenröra
- 1 kg Pandalus räkor, tinade och skalade
- 1 förpackning Pandalus löjrom
- 1 sats äggfri majonnäs (ca 3,5 dl, se recept nedan)
- 1 liten finhackad rödlök
- 20g finhackad dill
- Salt och peppar vid behov
Äggfri majonäs
- 0,5 dl aquafaba (kikärtsspad)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 3 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
- 0,5 tsk salt att smaka av med
Gör så här
Äggfri majonäs
- Lägg kikärtsspad, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav)
- Börja nu att mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite
- Häll sedan oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden
- Börja i botten och lyft mixern lite åt gången
Skagenröra
- Skala räkorna och lägg i en skål tillsammans med majonnäs, rödlök, dill, och löjrom
- Rör ihop så att alla ingredienser fördelas jämnt, och smaka av med salt och peppar