Ägg- och mejerifri skagenröra

Ägg- och mejerifri skagenröra

En riktigt god skagenröra fritt från ägg- och mejeriprodukter, perfekt på julbordet eller buffén. Servera gärna tillsammans med bröd och i små snapsglas som på bilden!

Du behöver

Antal portioner: c:a 8

Skagenröra

  • 1 kg Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 1 förpackning Pandalus löjrom
  • 1 sats äggfri majonnäs (ca 3,5 dl, se recept nedan)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 20g finhackad dill
  • Salt och peppar vid behov

Äggfri majonäs

  • 0,5 dl aquafaba (kikärtsspad)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral olja (t.ex. rapsolja)
  • 0,5 tsk salt att smaka av med

Gör så här

Äggfri majonäs

  1. Lägg kikärtsspad, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar  medfölja vid köp av mixerstav)

  2. Börja nu att mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite

  3. Häll sedan oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden

  4. Börja i botten och lyft mixern lite åt gången

Skagenröra

  1. Skala räkorna och lägg i en skål tillsammans med majonnäs, rödlök, dill, och löjrom

  2. Rör ihop så att alla ingredienser fördelas jämnt, och smaka av med salt och peppar