Ägghalvor toppade med räkor i citron- och dillmajonnäs

Ägghalvor med räkor i citron- och dillmajonnäs

Räkor i örtig dillmajonnäs, perfekt att toppa ägghalvorna med eller varför inte avnjuta på en knäckemacka?

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 12 ägghalvor
Tillagningstid: c:a 15 min

Gör så här

  1. Koka upp vatten och lägg i äggen i det kokande vattnet. Låt koka i 8 min och skölj sedan i kallt vatten

  2. Skala räkorna

  3. Mixa rapsoljan med dillen i c:a 3 min

  4. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål

  5. Tillsätt dilloljan i en tunn stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar och smaka av med citronzest, salt och peppar

  6. Skala och halvera äggen

  7. Blanda räkorna med dillmajonnäsen och lägg en sked av röran på varje ägghalva. Toppa med lite extra dill och en klick löjrom!