
Ägghalvor med räkor i citron- och dillmajonnäs
Räkor i örtig dillmajonnäs, perfekt att toppa ägghalvorna med eller varför inte avnjuta på en knäckemacka?
Du behöver
Antal portioner: 12 ägghalvor
Tillagningstid: c:a 15 min
- Ca 24 st Pandalus räkor
- Pandalus löjrom
- 6 st hela ägg
- 2 st äggulor
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1 tsk
- vitvinsvinäger
- 2 dl rapsolja
- 1 kruka dill
- Zest från en citron
- Salt och peppar
Gör så här
- Koka upp vatten och lägg i äggen i det kokande vattnet. Låt koka i 8 min och skölj sedan i kallt vatten
- Skala räkorna
- Mixa rapsoljan med dillen i c:a 3 min
- Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål
- Tillsätt dilloljan i en tunn stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar och smaka av med citronzest, salt och peppar
- Skala och halvera äggen
- Blanda räkorna med dillmajonnäsen och lägg en sked av röran på varje ägghalva. Toppa med lite extra dill och en klick löjrom!