
Avocadomousse med räkor och löjrom
En lyxig förrätt med oemotståndligt len avocadomousse som toppas med räkor och löjrom. Perfekt till livets festligare stunder!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 4 st ätmogna avocados
- Saften från 1 citron
- 2,5 dl crème fraiche
- Eventuellt 1 tsk honung
- C:a 1 krm salt (smaka dig fram)
Till servering
- 500 g Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- Finskuren gräslök
- Dill
Gör så här
- Tina och skala räkorna.
- Gröp ur avocadon och lägg i en bunke tillsammans med citronjuicen.
- Mixa ihop citronen med avocadon på direkten för att förhindra att avocadon mörknar.
- Tillsätt crème fraiche och fortsätt mixa så att du får en len fluffig konsistens.
- Tillsätt salt och eventuellt honung beroende på syran i citronen.
- Fördela moussen i glas/skålar och toppa med löjrom och räkor.
- Dekorera med dill och strö över finskuren gräslök.
- Servera på direkten.