Belgiska våfflor med räkor och löjrom

Belgiska våfflor med räkor och löjrom

Bjud på dessa nygräddade våfflor tillsammans med räkor, löjrom, crème fraiche, rödlök och dill. Perfekt till brunchen!

Du behöver

Antal portioner: 12 st.

  • 5 dl mjölk
  • 4, 5 dl mjöl
  • 100 g smält smör
  • 3 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 1 dl kolsyrat vatten

Topping

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och tillsätt sedan bakpulver och salt och blanda till en slät smet. Rör i smöret och vattnet.

  3. Låt det stå en halvtimme. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Glöm inte att pensla med smör mellan varven!

  4. Lägg de nygräddade våfflorna på galler och håll dem varma i ugnen.

  5. Lägg upp räkorna, löjrommen och övrig topping i skålar och servera.