
Belgiska våfflor med räkor och löjrom
Bjud på dessa nygräddade våfflor tillsammans med räkor, löjrom, crème fraiche, rödlök och dill. Perfekt till brunchen!
Du behöver
Antal portioner: 12 st.
- 5 dl mjölk
- 4, 5 dl mjöl
- 100 g smält smör
- 3 ägg
- 2 tsk bakpulver
- En nypa salt
- 1 dl kolsyrat vatten
Topping
- 1 kg Pandalus räkor
- 80 g Pandalus löjrom
- Crème fraiche
- Hackad rödlök
- Färsk dill
- 1-2 citroner, skivade
Gör så här
- Tina räkor och löjrom enligt anvisning på förpackningarna.
- Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och tillsätt sedan bakpulver och salt och blanda till en slät smet. Rör i smöret och vattnet.
- Låt det stå en halvtimme. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Glöm inte att pensla med smör mellan varven!
- Lägg de nygräddade våfflorna på galler och håll dem varma i ugnen.
- Lägg upp räkorna, löjrommen och övrig topping i skålar och servera.