Caesarsallad med grillade tigerräkor och kammusslor
Om du letar efter ceasarsalladens Rolls Royce, kan du sluta leta nu. Denna sallad med grillade skaldjur är både mättande och fräsch.
Du behöver
Antal portioner
- 150 g kammusslor
- 400 g tigerräkor
- Caesardressing
- Romansallad
- En stor rödlök
- Parmesanost
- 6 skivor vitt bröd
- 1 paket bacon
- Salt och peppar
- Olivolja
- Spett att trä på skaldjuren till grillning
Marinad till räkor och musslor
- 1 dl olivolja
- 3 klyftor vitlök, finhackade
- 1 röd chili, finhackad
- Salt och peppar
Gör så här
- Tina skaldjuren
- Blanda ihop marinaden tigerräkorna och kammusslorna
- Lägg skaldjur och marinad i en plastpåse i kylen
- Skär bröden i små tärningar och stek i rikligt med olivolja, salt och peppar
- Tärna bacon och stek det knaprigt, låt rinna av på hushållspapper
- Strimla rödlöken fint med mandolin
- Trä de marinerade skaldjuren på spett och grilla snabbt så att de blir klara och inte torra
- Blanda ihop sallad, dressing, parmesan och rödlök
- Toppa salladen med krutonger, bacon och skaldjur