
Färskpotatisskagen med kräftor
En matig variant av skagenröra som passar bra att servera både på kräftskivan- eller middagsbjudningen. Med färskpotatis och kräftor får den här goda röran både en twist samtidigt som den blir mer matig!
Du behöver
Antal portioner: c:a 6 dl
Alternativ på kräftor
- 2 förpackningar Pandalus 12 frysta kräftor à 500 g, eller
- stjärtar från de hela kräftorna från 1 förpackning Pandalus Kräftkungens special, 1 kg, eller
- de extra kräftstjärtarna från Pandalus Kräftkungens Special
Röra
- c:a 200 g kokt kall färskpotatis
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl majonnäs
- 3 msk färskriven pepparrot
- 3/4 dl hackad rödlök
- 1 dl hackad dill
- 1/2 krm cayennepeppar
- salt
Gör så här
- Tina kräftorna. Skala och rensa dem, det ska bli cirka 2 dl. Grovhacka stjärtarna.
- Fintärna potatisen.
- Blanda crème fraiche, majonnäs, pepparrot, lök, dill och peppar.
- Vänd ner potatis och kräftor. Smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna innan servering!