Färskpotatisskagen med kräftor

Färskpotatisskagen med kräftor

En matig variant av skagenröra som passar bra att servera både på kräftskivan- eller middagsbjudningen. Med färskpotatis och kräftor får den här goda röran både en twist samtidigt som den blir mer matig!

Du behöver

Antal portioner: c:a 6 dl

Alternativ på kräftor

Röra

  • c:a 200 g kokt kall färskpotatis
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 3/4 dl hackad rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Tina kräftorna. Skala och rensa dem, det ska bli cirka 2 dl. Grovhacka stjärtarna.

  2. Fintärna potatisen.

  3. Blanda crème fraiche, majonnäs, pepparrot, lök, dill och peppar.

  4. Vänd ner potatis och kräftor. Smaka av med salt. Låt gärna smakerna mogna innan servering!