Friterad gyozastrut med löjrom och räkor
Ett frasigt och smakrikt tilltugg med bland annat räkor, löjrom och smetana. Att rulla ihop gyozabladen till strutar kan vara lite pilligt, men definitivt värt mödan i slutändan!
Du behöver
Antal portioner: 10 st. strutar
- 500 g Pandalus räkor, skalade och tinade
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 rödlök, hackad
- 2 dl smetana
- 10 gyozablad
- 3 dl rapsolja till fritering
- 1 knippe färsk dill
- Citronzest av en tvättad citron
- Salt och nymald svartpeppar
- Olivolja
Gör så här
- Låt den tinade löjrommen rinna av i en sil och skala räkorna.
-
Hetta upp en tjockbottnad kastrull med rapsolja (cirka 160 grader).
- Rulla ihop bladen till en strut – gör en strut åt gången, forma och fäst med lite vatten på sidan så att de fäster.
- Lägg ner ena sidan av struten med en metalltång i oljan och låt den bli gyllenbrun, vänd sedan och fritera andra sidan. Det går fort. Låt torka av på papper och salta.
- Lägg i en liten klick smetana i varje strut, tryck försiktigt ner 2 – 3 räkor.
- Toppa med löjrom, rödlök och en dillkvist. Avsluta med salt, nymald svartpeppar, citronzest och ringla över olivolja.