Green goddess-sallad med räkor och löjrom

Green goddess-sallad med räkor och löjrom

Green goddess är en dressing med ursprung i USA som kan varieras oändligt. Just denna görs med bland annat basilika, bladspenat och crème fraiche – och istället för att ha i ansjovis som är en av de traditionella ingredienserna toppas den coleslaw-liknande salladsblandningen med härliga räkor och löjrom.

Serveras med fördel som del av en buffé och räcker då till c:a 6 portioner!

Du behöver

Antal portioner: 4-6

Dressing

  • 1 kruka basilika
  • 65 g bladspenat
  • 1 citron (saften+finrivet zest)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och peppar

Salladen

  • C:a 400 g vitkål/spetskål
  • 1/2 gurka
  • 3-4 salladslökar

Topping

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom enligt anvisning på förpackningarna.

  2. Mixa ihop allta ingredienser till dressingen förutom crème fraiche, salt och peppar.

  3. När du har en grön massa av örter – rör ner crème fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Riv eller strimla vitkålen fint.

  5. Riv gurkan och krama ur all extra vätska.

  6. Strimla salladslöken.

  7. Blanda ihop samtliga ingredienser tillsammans med Green goddess-dressingen och blanda väl.

  8. Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med rikligt med räkor på toppen.

  9. Lägg på löjrom och dekorera gärna med gräslöksblommor och lite salladslök.