
Green goddess-sallad med räkor och löjrom
Green goddess är en dressing med ursprung i USA som kan varieras oändligt. Just denna görs med bland annat basilika, bladspenat och crème fraiche – och istället för att ha i ansjovis som är en av de traditionella ingredienserna toppas den coleslaw-liknande salladsblandningen med härliga räkor och löjrom.
Serveras med fördel som del av en buffé och räcker då till c:a 6 portioner!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
Dressing
- 1 kruka basilika
- 65 g bladspenat
- 1 citron (saften+finrivet zest)
- 1 liten vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 1 dl crème fraiche
- Salt och peppar
Salladen
- C:a 400 g vitkål/spetskål
- 1/2 gurka
- 3-4 salladslökar
Topping
- 1 kg Pandalus Räkor
- 80 g Pandalus löjrom
Gör så här
- Tina räkor och löjrom enligt anvisning på förpackningarna.
- Mixa ihop allta ingredienser till dressingen förutom crème fraiche, salt och peppar.
- När du har en grön massa av örter – rör ner crème fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.
Riv eller strimla vitkålen fint.
Riv gurkan och krama ur all extra vätska.
Strimla salladslöken.
- Blanda ihop samtliga ingredienser tillsammans med Green goddess-dressingen och blanda väl.
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med rikligt med räkor på toppen.
Lägg på löjrom och dekorera gärna med gräslöksblommor och lite salladslök.