Halloumivåffla med räkor och löjrom

Halloumivåffla med räkor och löjrom

Denna krispiga halloumivåffla är inte bara supergod utan även oförskämt enkel att göra. Perfekt till brunchen eller när som helst du känner att du vill lyxa till det lite extra!

Du behöver

Antal portioner: 2-4

  • 80 g Pandalus löjrom 
  • 1 kg Pandalus räkor
  • 200 g halloumiost
  • 1/2 msk potatismjöl eller bovetemjöl
  • Smör till gräddning
  • 2 avokado
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka färsk dill
  • Citronsaft
  • Olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom enligt anvisning på förpackningarna

  2. Riv halloumin på den grova sidan av rivjärnet. Pudra över lite potatismjöl och vänd runt i halloumin.

  3. Smöra in våffeljärnet ordentligt innan du gräddar varje våffla. Sprid ut c:a 1/4 av den rivna halloumin i våffeljärnet och grädda tills den fått fin färg och börjar bli krispig.

  4. Toppa varje våffla med skivad avokado, finhackad rödlök skalade räkor, löjrom, citronsaft och dill.

  5. Ringla över olivolja, salt och nymald svartpeppar.

  6. Toppa med en dillkvist och servera direkt.