Hummer med blomkålspuré
En färggrann festrätt med hummer, blomkålspuré, löjrom, picklad rödlök och mandel!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 Pandalus humrar
- 150g. smör
Blomkålspuré
- 1/2 blomkålshuvud (c:a 500g)
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 1/2 dl créme fraiche
- 3/4 tsk salt
Picklad rödlök- och blomkålsbuketter
- 1 rödlök
- Blomkålsbuketter
- 1 1/2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1/2 dl ättiksprit (12%)
Garnering
- 25g saltrostade mandlar
- 50g Pandalus löjrom
- Ätbara blad (t.ex. oxalis eller krasse)
Gör så här
Blomkålspuré
- Skär blomkålen i bitar. (Spara några små fina buketter till picklingen).
- Koka upp resterande blomkål i grädde och créme fraiche tills den är i mjuk.
- Häll av men spara grädden.
- Mixa blomkålen och späd undan för undan med grädden tills den får en krämig konsistens.
Picklad rödlök- och blomkålsbuketter
- Koka upp en lag på ättika, socker och vatten.
- Låt svalna.
- Skär rödlöken och dela blomkålsbuketterna i mindre klyftor.
- Lägg i lagen och ställ kallt i 30 min
Övrigt
- Grovhacka mandlarna
- Bryn smöret.
- Ta ut köttet från humrarna och slunga hummern snabbt i smöret.
- Arrangera dem snyggt på 4 tallrikar tillsammans med resten av ingredienserna.
- Servera med den ljumna eller avsvalnade (inte kylskåpskalla) blomkålspurén.