Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Hummer med blomkålspuré En färggrann festrätt med hummer, blomkålspuré, löjrom, picklad rödlök och mandel! Tillbaka till recept Du behöver Antal portioner: 42 Pandalus humrar150g. smörBlomkålspuré1/2 blomkålshuvud (c:a 500g)1 1/2 dl vispgrädde1/2 dl créme fraiche3/4 tsk saltPicklad rödlök- och blomkålsbuketter1 rödlökBlomkålsbuketter1 1/2 dl vatten1 dl strösocker1/2 dl ättiksprit (12%)Garnering25g saltrostade mandlar50g Pandalus löjromÄtbara blad (t.ex. oxalis eller krasse) Gör så här BlomkålspuréSkär blomkålen i bitar. (Spara några små fina buketter till picklingen).Koka upp resterande blomkål i grädde och créme fraiche tills den är i mjuk.Häll av men spara grädden.Mixa blomkålen och späd undan för undan med grädden tills den får en krämig konsistens.Picklad rödlök- och blomkålsbuketter Koka upp en lag på ättika, socker och vatten.Låt svalna.Skär rödlöken och dela blomkålsbuketterna i mindre klyftor.Lägg i lagen och ställ kallt i 30 minÖvrigtGrovhacka mandlarnaBryn smöret.Ta ut köttet från humrarna och slunga hummern snabbt i smöret.Arrangera dem snyggt på 4 tallrikar tillsammans med resten av ingredienserna.Servera med den ljumna eller avsvalnade (inte kylskåpskalla) blomkålspurén.