Hummer med blomkålspuré

Hummer med blomkålspuré

En färggrann festrätt med hummer, blomkålspuré, löjrom, picklad rödlök och mandel!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4

Blomkålspuré

  • 1/2 blomkålshuvud (c:a 500g)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl créme fraiche
  • 3/4 tsk salt

Picklad rödlök- och blomkålsbuketter

  • 1 rödlök
  • Blomkålsbuketter
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl ättiksprit (12%)

Garnering

  • 25g saltrostade mandlar
  • 50g Pandalus löjrom
  • Ätbara blad (t.ex. oxalis eller krasse)

Gör så här

Blomkålspuré

  1. Skär blomkålen i bitar. (Spara några små fina buketter till picklingen).

  2. Koka upp resterande blomkål i grädde och créme fraiche tills den är i mjuk.

  3. Häll av men spara grädden.

  4. Mixa blomkålen och späd undan för undan med grädden tills den får en krämig konsistens.

Picklad rödlök- och blomkålsbuketter

  1. Koka upp en lag på ättika, socker och vatten.

  2. Låt svalna.

  3. Skär rödlöken och dela  blomkålsbuketterna  i mindre klyftor.

  4. Lägg i lagen och ställ kallt i 30 min

Övrigt

  1. Grovhacka mandlarna

  2. Bryn smöret.

  3. Ta ut köttet från humrarna och slunga hummern snabbt i smöret.

  4. Arrangera dem snyggt på 4 tallrikar tillsammans med resten av ingredienserna.

  5. Servera med den ljumna eller avsvalnade (inte kylskåpskalla) blomkålspurén.