Hummer- och löjromstallrik med citronsmetana

Hummer- och löjromstallrik med citronsmetana

En riktigt lyxig och fantastiskt god förrätt som passar alldeles utmärkt till middagsbjudningen!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 2 Pandalus humrar
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 100 g ärtskott
  • 2 charlottenlökar, tunt skivade
  • Lite finhackad gräslök
  • 2 dl smetana
  • Finrivet zest + 1 msk saft från 1 citron
  • 0,5 -1 krm salt (smaka av)

Gör så här

  1. Börja med citronsmetanan – riv zest fint och pressa i c:a 1 msk citronjuice, rör runt ordentligt och smaka av med salt.

  2. Skiva charlottenlök riktig tunt och lägg i iskallt vatten.

  3. Hacka gräslök riktigt fint.

  4. Rensa hummern och dela köttet i mindre bitar.

  5. Till servering – börja med en rejäl klick citronsmetana som du formar till en cirkel i botten av tallriken. Varva sedan ärtskott med hummer, löjrom och den avrunna charlottenlöken (bygg gärna på höjden för ett riktigt lyxigt intryck).

  6. Klicka/spritsa resterande citronsmetana i små klickar.

  7. Avsluta med lite finhackad graslök.