Hummer- och löjromstallrik med citronsmetana
En riktigt lyxig och fantastiskt god förrätt som passar alldeles utmärkt till middagsbjudningen!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 Pandalus humrar
- 80 g Pandalus löjrom
- 100 g ärtskott
- 2 charlottenlökar, tunt skivade
- Lite finhackad gräslök
- 2 dl smetana
- Finrivet zest + 1 msk saft från 1 citron
- 0,5 -1 krm salt (smaka av)
Gör så här
- Börja med citronsmetanan – riv zest fint och pressa i c:a 1 msk citronjuice, rör runt ordentligt och smaka av med salt.
- Skiva charlottenlök riktig tunt och lägg i iskallt vatten.
- Hacka gräslök riktigt fint.
- Rensa hummern och dela köttet i mindre bitar.
- Till servering – börja med en rejäl klick citronsmetana som du formar till en cirkel i botten av tallriken. Varva sedan ärtskott med hummer, löjrom och den avrunna charlottenlöken (bygg gärna på höjden för ett riktigt lyxigt intryck).
- Klicka/spritsa resterande citronsmetana i små klickar.
- Avsluta med lite finhackad graslök.