Hummersoppa
Hummersoppa är en lyxig maträtt som är klassisk att servera både under nyår men även finare middagar. Hemligheten ligger i hummerköttet och en riktigt bra grundbuljong. Vi använder vår hemmagjorda som vi har i frysen sen tidigare men du kan även ta ut köttet ur humrarna dagen innan middagen och koka fonden då istället. Gör du så rekommenderar vi att du kokar på minst 3-4 humrar för att säkra smaken.
Du behöver
4 portioner
- 4 portioner:
- 2 humrar
- 8 dl hummerfond
- 5 dl grädde
- 3 msk tomatpuré
- 3 msk maizenamjöl
- 2 msk cognac
- Krydda med salt, cayennepeppar, paprika, chili och dill (utöver kryddorna i fonden).
Gör så här
- Tina humrarna och dela dem sedan på mitten. Ta ut köttet från både kropp och klor (försök behålla klorna intakt för dekoration). Lägg undan köttet så länge. Och spara gärna skalen för att koka mer hummerfond på dem
- Värm hummerfond och grädde lätt, rör i tomatpuré, maizenamjöl och cognac. Smaka av med kryddorna.
- Lägg hummerköttet i djupa tallrikar, häll på soppan och dekorera med hummerklorna samt en dillkvist